MEDICOPUS Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

Intézetünk egy Európában is egyedülálló gyógyító-kutató komplexum, amely elhívatott a tudományos kutatások magyarországi fejlesztésében, országunk nemzetközi hírnevének erősítésében. A PET Központ tevékenysége elsősorban humándiagnosztikai vizsgálatok – mely betegellátást és kutatást, kísérleti méréseket egyaránt kiszolgál –, valamint gyógyszerfejlesztést célzó kutatásokhoz szükséges humán és állatmodell vizsgálatok végzése.

Intézetünkben egy Magyarországon egyedülálló PET/MR berendezés áll a diagnosztika szolgálatában, amelyből világszerte kevesebb, mint 180 darab működik.

A Medicopus Nonprofit Kft. által nyújtott szolgáltatásokat a betegek részben a NEAK által finanszírozott ellátásban (MR, PET/MR, PET/CT) részben attól elkülönítetten, térítés ellenében vehetik igénybe.
A szakmai hátteret nagy tapasztalattal rendelkező nukleáris medicina szakorvosaink, radiológus szakorvosaink és tapasztalt radiográfus kollégáink biztosítják.

A Kft. tevékenységét Siemens Eclipse ciklotron, teljesen felszerelt radiokémiai labor, Siemens Biograph Trupoint 64 PET/CT és, Magyarországon az egyik legkorszerűbb, Siemens Biograph 3T mMR PET/MR berendezés segítségével látja el.
A vizsgálatok helyszínei:
A Medicopus PET Központ egy 2014-ben épült, a kor tudományos és a használók kényelmi elvárásainak teljes mértékben megfelelő épületben, a legújabb fejlesztésű hibrid képalkotó gépekkel (Biograph TruePoint PET/CT, Biograph mMR PET/MR) áll a gyógyítás és megelőzés szolgálatában. Ezen a telephelyen elsősorban NEAK által támogatott és magánfinanszírozott, csúcstechnológiájú PET/CT vizsgálatokat, valamint az ország egyik legkorszerűbb, 3T MRI berendezésén végzünk vizsgálatokat.

A Kft. tulajdonosi joggyakorlója, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház hagyományai és folyamatos megújulása révén a Dél-Dunántúli régió egyik vezető egészségügyi intézménye, ahol a korszerű gyógyító munka mellett kiemelt feladat az oktatás és a kutatás. A folyamatosan változó, megújuló intézmény, olyan munkakörülményeket igyekszik biztosítani, mely vonzza, megtartja, és egyéni fejlődését biztosítja az intézmény felé tradicionálisan elkötelezett munkatársaknak. Az intézményt megtisztelő emberek egészségügyi ellátását a legmagasabb szinten biztosítják. Az intézmény mindenkit partnerének tekint, aki mindennapos munkájában segít.

A Medicopus Nonprofit Kft. szolgáltatás szemléletű ellátás érdekében együttműködik minden más egészségügyi és oktatási intézménnyel, önkormányzattal, hatósági szervekkel és biztosítókkal.

A társaság közhasznú – a társadalom és az egyén közös szükségleteinek kielégítését nyereség – és vagyonszerzési cél nélkül szolgáló – tevékenységet végez. Szolgáltatásaiban – tagjain, munkavállalóin, valamint önkéntesein kívül – bármely más személy is részesülhet. A társaság gazdálkodása során elért eredményét nem oszthatja fel, azt meghatározott közhasznú tevékenységre fordítja